Van harte welkom op m’n allereerste blogpost met een recept voor een overheerlijke èn heel makkelijk te maken vruchtentaart.

  • 250 gr. koekjes (Bastogne of wat je lekker vindt)
  • 100 gr. boter
  • 200 gr. roomkaas
  • 1 eetlepel lemoncurd
  • 500 gr. vers fruit
  • 3 eetlepels aardbeienjam

Smelt de boter in een pannetje.

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of m.b.v. plastic zakje en hamer. Gebruik een lage taartvorm met opstaand randje (∅ 26 cm) en bedek deze met 2 stukjes plasticfolie zodat je taartbodem niet vast blijft zitten. Meng boter en koekjes, verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en druk goed aan. Zet bodem in de koelkast of vriezer (gaat sneller) om stevig te worden.

Roer de roomkaas los met een eetlepel lemoncurd. Keer de bodem op een platte taartschaal. Smeer de roomkaas uit over de bodem en beleg deze met aardbeien, bramen of ander fruit. Verwarm de jam met een eetlepeltje water en ‘verf’ met een kwastje het fruit mooi glanzend.

Eet smakelijk!

Pin It on Pinterest

Share This